به دلیل اهمیت تصاحب بازارهای خارجی برای تجارت رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی تازه، در ادامه این مطلب به معرفی نحوه صادرات رب گوجه و گوجه فرنگی از ایران می پردازیم، نگاهی به برترین کشورهای صادر کننده گوجه فرنگی داریم و در انتها به نکات مهم در این مبادلات سایت flaviosyrup اشاره می کنیم. در قسمت نکات مهم در تجارت رب گوجه فرنگی و صادرات گوجه فرنگی موارد مهم را اشاره می کنیم اما آنچه که در این قسمت باید بیان کنیم این است که گوجه فرنگی یکی از انواع محصولات تازه است که از نظر شکل ظاهری و طعم باید در بهترین وضعیت قرار داشته باشد تا قابلیت صادرات را پیدا کند. از گوجه فرنگی گیلاسی گرفته تا گوجه فرنگی پرورشی در زمین زراعی یا گوجه فرنگی گلخانه ای، همگی قابلیت صادرات به کشورهای دیگر را دارند. شیر باید سریعا به فراورده های با قابلیت نگهداری طولانی مانند ماست و پنیر تبدیل شود.
فروش محصولات در آبان ماه 97 نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته اما به لطف افزایش نرخ و مواد اولیه و به طبع محصول نهایی، شاهد افزایش مبالغ فروش در شرکت هستیم . افزایش شدید نرخ مواد اولیه : هرچند که نرخ فروش محصولات هم با افزایش نرخ مواد اولیه افزایش میابد اما این موضوع سبب افزایش تورم تولید و کاهش حاشیه سود میشود . به نظر میرسد با تداوم افزایش نرخ فروش رب گوجه فرنگی در ادامه سال روند فروش شرکت در سطح مطلوبی باقی بماند. اخیرا تحقیقات نشان داده است که روغن آفتابگردان صنعتی و روغن های حاوی اسید آراشیدونیک مانند روغن جوانه ذرت،به علت ایجاد التهاب موجب افزایش درد و رنج افراد مبتلا به التهاب مفاصل و همچنین تولید رادیکال های آزادی است که برای بدن مضر است. برای صادرات گوجه فرنگی از میوه هایی استفاده می شود که به روش ارگانیک پرورش داده شده و سالم تر هستند. در ایران انواع گوجه فرنگی پرورش داده می شود و بسته بندی و آماده سازی آنها با هم فرق دارد. اگر در زمان وقوع بلا ماه های گرم باشد، در صورت قطع برق، باید روی یخچال و فریزر را با مواد عایق مانند پتوی پشمی پوشاند در این صورت محتویات یخچال تا 12 ساعت و فریزر تا 24 ساعت هم سالم می ماند.
میوه تازه گوجه فرنگی باید در دمای استاندارد، نگهداری و ذخیره سازی شود. غذای پخته باید سریع مصرف شود در غیر این صورت با استفاده از وسایل سرمازا نگهداری و قبل از مصرف مجدد برای 5 تا 10 دقیقه در دمای 70 درجه سانتیگراد جوشانده شود. چربی های اشباع در دمای معمولی جامد، ولی چربی غیر اشباع در دمای معمولی مایع هستند.چربی غیر اشباع برای ساخت سلول های مغز، سلامت قلب و نیز برای اعصاب چشم خوب می باشد. در حدود 20 سال پیش، محققان یکی از انواع چربی های غیر اشباع را یافتند و آن را ” امگا 3 ” نامیدند و چون این چربی در بدن ساخته نمی شود، به همین خاطر یکی از چربی های ضروری برای بدن است. قطع برق به تاسیسات سردخانه ای، کارخانه های یخ سازی و کارگاه های تهیه مواد غذایی صدمه می زند و به این ترتیب تلفات مواد غذایی بیشتر می شود.
روسیه یکی از مهم ترین بازارهای هدف برای صادرات رب گوجه فرنگی از ایران است. نکات مهم در صادرات گوجه فرنگی چیست؟ نکات مهم در صادرات رب گوجه فرنگی چیست؟ صادرات رب گوجه فرنگی به هر یک از کشورهای جهان اصول و قواعد خاص خود را دارد. تامین مواد غذایی پس از استقرار بلازدگان در اردوگاه ها از جمله مواد غذایی خشک و غیر فساد پذیر مانند روغن، ماکارونی، آرد و شکر که بدون شرایط ویژه نگهداری خاص می توان به صورت هفتگی آن ها را درمیان مردم توزیع کرد. خریداران و صادرکنندگان محترم محصولات کشاورزی با استفاده از خدمات بازار باسکول می توانند با بهترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی ایران آشنا شوند و بدون واسطه ارتباط برقرار کنند. برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید با فروشندگان عمده در بازار باسکول به صورت مستقیم و بدون واسطه ارتباط برقرار کنید. بسیاری از کشورهای همسایه ایران بهترین بازارها را برای صادرات رب گوجه فرنگی و صادرات گوجه فرنگی دارند. متداولترین بسته بندی همان قوطی های فلزی هستند که در وزن مختلف از کارخانه به سمت گمرک برای صادرات ارسال می گردد. گوجه فرنگی هایی که مرغوب نباشند یا ظرفیت صادراتی نداشته باشند برای تهیه رب گوجه فرنگی به کارخانه ارسال می شوند.
1. تامین مواد غذایی جهت افرادی که تسهیلات پخت و پز را در اختیار دارند. افراد سالم باید از مواد غذایی با مزاج مطابق خود و یا مواد غذایی معتدل استفاده نمایند، ولی افرادی که دچار سوء مزاج و بیماری شدند، باید از مواد غذایی با مزاج مخالف بیماری خود استفاده نمایند. مثلا بیمارانی که دچار غلبه سردی یا سوء مزاج سرد هستند باید مواد غذایی با طبیعت گرم استفاده نمایند. در شرایط اضطراری کنترل کیفیت نیز با مشکل مواجه می شود زیرا واحدهای کنترل کیفی از کار می افتند و بازرسی مواد غذایی مختل می شود. در این شرایط مواد غذایی که از خارج از مناطق بلا دیده توسط مقامات رسمی و جمعیت های امدادی داوطلب فرستاده شده اند باید از منابع مطمئن تهیه و ارسال شده باشد و باید مورد بازرسی قرار گرفته و بهتر است جیره های روزهای اول در بسته بندی های غیر قابل نفوذ و مطمئن باشد. این مسئله برای رب گوجه فرنگی هم وجود دارد. مواد غذایی فساد پذیر هم نیاز به شرایط نگهداری ویژه در یخچال و فریزر دارند. وظایف بخش بهداشت: مهمترین وظیفه، ارزیابی وضعیت تغذیه جمعیت حادثه دیده و شناسایی گروه های آسیب پذیر، نظارت بر کمیت و کیفیت مواد غذایی توزیع شده بین بازماندگان است.
به دست آوردن بازار های کشور عراق و عمان یا کشور امارات ساده تر است اما صادرات رب گوجه به روسیه کمی دشوارتر خواهد بود و زمان بیشتری طول می کشد. گوجه فرنگی گلخانهای گرانتر است اما رب بیشتری از آن حاصل میشود. دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانهای در بازار موجود است؛ که از هر دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانهای میتوان استفاده کرد، که هر یک مزایا و کاستیهایی دارد. میوه گوجه فرنگی باید رسیده و قرمز رنگ باشد. برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و در صورت نداشتن، از روغن جامد استفاده کنید.مارک خاصی را توصیه نمی کنم فقط باید این نکات را دقت کنید.تاریخ مصرف روغن و اینکه ذکر شده باشد روغن مخصوص سرخ کردنی و درجه چربی ترانس آن کمتر از 10 باشد. رقابت بالا و نظارت دولت باعث پایین بودن حاشیه سود در این صنعت است. بازار خرید و فروش محصولات کشاورزی باسکول با هدف دسترسی مستقیم به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و معرفی بهترین تولیدکنندگان محصولات ایرانی شروع به کار کرده است. تولید و فروش : سس اصلی ترین محصول تولیدی مهرام است که وابستگی زیادی در فروش شرکت ایجاد کرده است به طوری که از مجموع 18556 تن تولید شرکت در سال 97 بیش از 12778 تن آن به گروه سس تعلق دارد و سهم سایر محصولات در تولید کمتر از 20 درصد است .
در ماه های سرد سال باید مواد غذایی را از انجماد و مواد خشک را از رطوبت حفظ کرد. غذا را به طور کامل باید پخت. روغن مایع مفید است یا مضر و بهترین روغن برای پخت و پز و مصرف کدام است؟ بعلت نبود شرایط پخت و پز در ساعات اولیه بعد از وقوع بلایا بایستی در اولین فرصت غذاهای پخته در بسته های فردی و توسط واحدهای سیار تغذیه توزیع شود. برای درست کردن رب گوجهفرنگی بعد از گرفتن دانهها و پوست گوجهها آنها را برای چندین ساعت تحت خلاء میپزند. برای سرخ کردن مواد غذایی ، هیچ وقت از روغن مایع استفاده نکنید ، زیرا سریعا اکسیده شده و تولید مواد سرطان زا می کنند. به همین دلیل جهت سرخ کردن بسیار مناسب است. گوجه فرنگی در دسته سبزیجات تازه قرار میگیرد که در ظاهر، یک میوه سرخ و آبدار است. صادرات رب از گروه مواد غذایی و صادرات گوجه از گروه صادرات میوه و سبزیجات تازه بسیار مورد توجه قرار دارد.
شرکت های بازرگانی که در حوزه صادرات رب گوجه فرنگی و صادرات گوجه فرنگی فعالیت می کنند به تمام مراحل قانونی و استانداردهای این مواد غذایی تسلط کامل دارند. چیزی حدود ۷ میلیون گوجه فرنگی در ایران در هر سال تولید می شود که از این مقدار ۸۰۰ هزار تن برای تولید گوجه فرنگی اختصاص داده می شود. صادرات رب گوجه فرنگی و صادرات گوجه فرنگی، دو گروه از منابع درآمدزا هستند که برای رونق اقتصادی کشور، نقش حیاتی ایفا می کنند. کشور ایران از نظر صادرات رب گوجه فرنگی در میان کشورهای برتر در جایگاه ششم قرار گرفته است. سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید… بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهند، روغن های مایع آفتابگردان چون به صورت مایع می باشند زیاد مورد استفاده قرار می گیرند و گاهی عوارض آن ها در میان غذاها نسبت به روغن های جامد دوچندان می شود از این رو بهتر است مصرف ان ها را به حداقل رساند و یا روغن های دیگری را جایگزین آن ها کرد. در این حالت شرکت ها برای افزایش حاشیه سود و کاهش هزینه های سربار تولید میباست بهره وری را در الویت کار خود قرار دهند!
شرکت با فروش بیش از 30 میلیارد تومان محصول در مهر ماه 97 یک رکورد بی نظیر را به ثبت رساند در روند فروش غچین رب گوجه فرنگی نقش بسیار زیادی دارد به طوری که از 90 درصد از مجموع 70 میلیارد فروش شرکت در سه ماه گذشته به رب گوجه فرنگی اختصاص داشته است. فرایند صادرات رب گوجه فرنگی بسیار اهمیت دارد. بازارهای کشورهای همسایه، کشور ترکیه و بخصوص کشور روسیه، مکان خوبی برای فروش و صادرات این دو ماده غذایی هستند. برای اینکه فرآیند صادرات رب گوجه فرنگی و صادرات گوجه راحت تر انجام شود باید این استانداردها را در محصول نهایی اجرا کرد. برای صادرات رب گوجه فرنگی یک معیار مشخصی وجود دارد که به آن “بریکس” می گویند. برای صادرات گوجه فرنگی، استاندارد های مشخصی دارد؛ به طور مثال گوجه فرنگی ها از نظر تعداد و وزن در هر بسته کاملاً مشخص هستند. از آنجایی که رب گوجه فرنگی یک محصول فرآوری شده است و در کارخانه تولید می شود، مراحل صادرات آن کمی پیچیده تر و طولانی تر می باشد اما صادرات گوجه، ساده تر انجام می شود.
اگر رب گوجه فرنگی به صورت فله ای و در بشکه حمل شود، عدد بریکس باید بین ۳۸ تا ۴۰ متغیر باشد. جالب آن است که شرایط نگهداری رب گوجه فرنگی در قوطی فلزی یا شیشه به این بستگی دارد که عدد بریکس برای آن چند است. در این بخش به گروه شرکت های تولید کننده رب گوجه فرنگی، سس و چاشنی های غذایی خواهیم پرداخت و در بخش های بعدی دیگر گروه های تولید کننده مواد غذایی را مورد بررسی قرار خواهیم داد! در مقابل پوره گوجهفرنگی شامل گوجه فرنگی پخته شدهاست که ماندگاریاش بین رب گوجهفرنگی و گوجه فرنگی خرد شده قرار میگیرد. رب گوجهفرنگی یا رب بادنجانرومی خمیری غلیظ است که در آشپزی در آن استفاده میشود. ایتالیاییها برای طعم دار کردن پاستاهای خود با طعمی متفاوت و جدید، تصمیم گرفتند سسی از عصاره گوجهفرنگی تهیه کنند و این شد که سیسیل و دیگر شهرهای جنوب ایتالیا به مهد رب گوجهفرنگی تبدیل شدند. طیف محصولات تولیدی این شرکت ها از لبنیات، رب گوجه فرنگی و چاشنی های غذایی، روغن، شکلات و بیسکویت و انواع نوشیدنی است که برند شرکت های تولید کننده به سبب گسترده بودن و نفوذ محصولات آنها در سبد غذایی خانواده ها، آشنا است.
حجم مبادلات در بازارهای جهانی برای میوه گوجه فرنگی چیزی حدود ۱۳ میلیارد دلار عنوان شده است. برای تولید رب گوجه فرنگی غلیظ تر و با کیفیت باید حجم گوجه فرنگی بیشتری مصرف شود. فرایند صادرات به روسیه به زمان و انرژی بیشتری نیاز دارد، چرا که بازارهای روسیه برای خرید مواد غذایی بسیار حساس و دقیق هستند. این قوطی ها برای حمل و نقل، ساده تر و بهتر هستند چرا که در برابر ضربه، تقریباً مقاوم می باشند. این حلبی ها هم مقاوم هستند و برای حمل و نقل با مقادیر بالا انتخاب می شوند. دسته بندی دیگری که برای صادرات رب گوجه به روسیه انتخاب می شود قوطی های حلبی بزرگ است. حمل به صورت قوطی فلزی یا حمل فله ای که در بشکه ها یا حلبی ها صورت می گیرد از هر نظر باید بهداشتی باشد. برای صادرات رب گوجه فرنگی به روسیه معمولاً بسته بندی های مختلفی در نظر گرفته می شود.
چیزی نزدیک به ۱۳۰ هزار تن و کمی هم بیشتر، در جهت صادرات رب گوجه آماده می شود. هر چه میوه گوجه فرنگی، ظریف تر باشد و پوست نازک تری داشته باشد باید برای بسته بندی و صادرات آن یک برنامهریزی دقیق تری داشت. نحوه بسته بندی رب گوجه فرنگی از سوی مشتری اعلام می شود. تولید و فروش : غشهداب با تولید بیش از 12490 تن رب گوجه فرنگی، 2735 تن انواع سس،841 تن سایر محصولات نظیر کمپوت و کنسرو و تولید 23128 تن محصول زراعی یکی از برترین تولید کنندگان مواد غذایی در کشور است . استانداردهای هر ماده غذایی مشخص می کند که بهترین روش حمل و نقل تا کشور روسیه کدام است. استاندارد های صادرات رب از ایران به روسیه از طریق شرکت صادر کننده و شرکت وارد کننده همواره کنترل می شود. برای صادرات رب گوجه فرنگی باید از بسته بندی های استاندارد استفاده شود.