توانایی ایران در صادرات غذای حلال/ سهم غذا از تولید ناخالص ملی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان



به گزارش خبرگزاری مهر، رشید عزیزپور، در همایش روز جهانی غذا، با اشاره به سهم ۱۵ درصدی صنعت غذا از تولید ناخالص ملی، اظهار کرد: در سال‌های اخیر توانستیم با تولید بیش از ۱۵۰ میلیون تن محصولات غذایی و کشاورزی از یک کشور مصرف کننده به سمت خودکفایی حرکت کنیم.

وی بر اهمیت نسبت اشتغال به سهم سرانه تولید ناخالص ملی در بخش صنعت غذایی تأکید کرد و گفت: این نسبت در صنعت غذایی بسیار مطلوب و چشمگیر است.

عزیزپور با بیان اینکه در سال‌های گذشته در بسیاری از محصولات مصرف کننده بودیم، عنوان کرد: خوشبختانه امروز توانسته‌ایم در صنایع غذایی و تبدیلی و کشاورزی به خودکفایی دست یابیم

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور تصریح کرد: تحقق این مهم، سبب نقش‌آفرینی در عرصه صادرات نیز شده به طوری که محصول ایرانی جایگاه بسیار خوبی از لحاظ کیفی پیدا کرده و اکنون ما یک ظرفیت بالقوه کاملاً آماده در صنایع تبدیلی داریم که می‌توانیم در بازارهای صادراتی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید کارخانه‌های ما ۲ تا ۳ برابر نیاز داخلی را نیز می‌تواند تأمین کند، افزود: در حوزه برند حلال، بازار مصرفی قابل قبولی در کشورهای اطراف داریم و در صورت تداوم پیشرفت در حوزه صنعت غذا، می‌توانیم بازارهای صادراتی را در اختیار گرفته و پتانسیل‌های کشورمان را به دنیا نشان دهیم. لذا با توجه به روند توسعه این صنعت در سالیان گذشته و توان تولید و ظرفیت و پتانسیل بیش‌از نیاز داخل در مجموعه‌های تولیدی از یک سو و تقاضا و نیاز منطقه از سوی دیگر شرایط مطلوبی از منظر توسعه صادرات مهیا است.

عزیزپور ابراز امیدواری کرد با هماهنگی بیشتر بین بخشی در حوزه دولتی و با اشتراک تجارب و مشاوره‌های مناسب و نیز استفاده مطلوب از تمام پتانسیل‌های موجود بخش خصوصی از سوی تصمیم گیران دولتی، شاهد تعالی صنعت غذا خواهیم بود.


منبع: https://www.mehrnews.com/news/5610907/%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%B3%D9%87%D9%85-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%B5-%D9%85%D9%84%DB%8C