تولید غذای سالم هزینهبر است – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارتقا ایمنی غذا را چشم انداز معاونت خواند و ادامه داد: در همین راستا نیازمند آماده سازی زیرساختهایی است که در این مسیر حرکت کردیم.
اطمینانی، دکترای تغذیه و رژیم درمانی نیز در این نشست ایمنی غذا را منوط به رعایت ۴ مورد دانست و افزود: شستشوی دست و ظروف، جدا کردن و قطعه کردن مواد غذایی از جمله مواد خام و پخته است، پختن و فریز کردن مواد غذایی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه تولید غذای سالم هزینهبر است و مردم نباید سلامتی خود را فدای هزینه کم کنند، ادامه داد: «غذای ایمنتر، سلامتی بهتر» شعار امسال روز جهانی ایمنی غذا است که در این ارتباط روز پنج شنبه همایشی با حضور مدیر کل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و داروی کشور برگزار میشود.
وی تصریح کرد: غذای سالم است که شکر، نمک و چربی کمتری داشته باشند که در همین راستا به دنبال تولید مواد غذایی با کمترین حد از این مواد غذایی هستیم.
وی با اظهار اینکه اگر مردم مصرف کننده بالاترین کیفیت مواد غذایی باشند و آن را مطالبه کنند قطعاً تولید کنندگان نیز تلاش خود را در ارائه تحقق خواسته مردم انجام میدهند، اضافه کرد: سلامتی مواد غذایی نباید فدا شود و معاونت غذا و دارو در راستای تأمین و تولید باکیفیت ترین مواد غذایی و رسیدن به بالاترین سطح از ایمنی غذا گام برداشته است و از صفر تا صد مواد غذایی نظارت دارد.
۱۰ درصد بیماریها از طریق مواد غذایی بروز میکند
اعتباری گفت: بر اساس آمار جهانی ۱۰ درصد بیماریها از طریق مواد غذایی بروز میکند از جمله بیماریهای عفونی، باکتریها، قارچی، ویروسی و آسیبهای گوارشی است همچنین در بروز بیماریهای غیر واگیردار همچون سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، فشارخون نیز عدم ایمنی غذا نقش دارد.
وی بیان داشت: مصرف غذاهای صنعتی بسته بندی که از زمان تولید تا توزیع آن تحت نظارت است توصیه میشود این در حالی است که مصرف غذاهای سنتی که بدون بسته بندی و داشتن سیب سلامت است، از نظر ایمنی غذا تحت نظارت نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود اعتباری ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی مسئله بسیار مهمی است که ارگانهای مختلفی در آن نقش دارند و با نظارت کامل معاونت غذا و دارو بر روی تمام مراحل تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی از مزرعه تا سفره، غذای سالم به دست مصرف کننده میرسد.
وی خواستار تغییر شیوه زندگی برای رسیدن به ایمنی غذا شد و ادامه داد: رسانهها باید در عرصه مصرف غذاهای ایمنی به مردم باید ورود جدیتری یابند.