باور دیگری برخلاف این باور در میان عدهای وجود دارد که روغنهای جامد به خصوص روغنهای حیوانی به دلیل منشأ حیوانی که دارند، نسبت به روغنهای مایع مفیدتر هستند. معمولا دو باور عمومی در خصوص انواع روغنها وجود دارد. از اینرو بعضی افراد ترجیح می دهند رب گوجه فرنگی را بصورت خانگی آماده کنند، اما رب گوجه فرنگی خانگی به دلیل عدم وجود مواد نگهدارنده ممکن است کپک بزند یا رنگ آن تغییر کند. بریکس از مواردی میباشد که هم برای تولید کننده و هم مصرف کننده پارامتر مهمی است که در واقع درصد غلظت رب را نشان میدهد. این 75 متر فقط برای خط تولید رب میباشد و از فضای مورد نیاز برای انبار و خط بسته بسته بندی و موارد دیگر صرف نظر شده است. برای طبقه بندی کیفیت رب گوجه فرنگی از معیار های مختلفی مانند رنگ، طعم و بو استفاده میکنند. 10- در این قسمت با بسته بندی رب آماده ارسال به بازار است یا می توانید برای بسته بندی های آتی در بسته های اسپتیک یا بهداشتی ذخیره سازی نمائید. پخت كامل غذا موجب از بين رفتن ميكروارگانيسم هاي بيماري زا كه ممكن است در مراحل مختلف تهيه و آماده سازي وارد غذا شده ، رشد و تكثير يابند ، مي شود .
انواع آلودگيهاي ميكربي ، باكتريايي و انگلي از طروق مختلف ودر اثر تماس با دست ، ترشحات حلق و بيني و حتي لباس افرادي كه تهيه و توزيع مواد غذايي را بعهده دارند به مصرف كننده منتقل مي شود. جوشاندن گوجه ها در این مرحله از آماده کردن رب گوجه فرنگی خانگی، عصاره بدست آمده از گوجه ها را داخل قابلمه مناسب (ترجیحا از جنس مسی یا روحی) ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. برای اطمینان می توانید چند بار این کار را انجام دهید. مصرف مجدد روغن، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. از طرفی بر اساس مطالعات انجام شده، فرآیند هیدروژنه کردن اسیدهای چرب ترانس، احتمال ابتلا به سرطان را در فرد افزایش میدهد. بنابراین احتمال کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون در اثر استفاده از این روغنها نسبت به استفاده از روغنهای جامد هیدروژنه بسیار کمتر است. بر اثر فرآیند هیدروژنه، با وجود اینکه این روغنهای برای مدت زمان بیشتری قابل نگهداری هستند، ترکیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس در روغن ایجاد میشود که این نوع اسیدها باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند. برخلاف روغنهای هیدروژنه، روغنهای مایع حاوی اسیدهای چرب اشباع کمتری هستند و اسیدهای ترانس ندارند.
، نمك سود كردن ، دود دادن ، تهيه ترشي و مربا ، استفاده از مواد نگهدارنده براي نگهداري و جلوگيري از فساد مواد غذايي نيز استفاده مي شود . فريزر مواد غذايي منجمد شده را در برودت 18- درجه سانتي گراد نگهداري مي كند . بریکس را میتوان در واقع میزان سفت بودن رب نیز تعریف کرد. عادات غذایی غلط در سنین کودکی باعث بروز مشکلات و بیماریهای جدی در بزرگسالی میشود. توجه داشته باشید که پر کردن تدریجی شیشه رب می تواند باعث تیره شدن رنگ رب گوجه فرنگی شود. با یک ضرب و تقسیم در میایبم که از فروش این تعداد قوطی شما روزانه میتوانید 165 میلیون تومان فروش داشته باشید. این عوارض گاهی کشنده و گاهی موجب معلولیت می شوند و فرد حتی متوجه نمی شود که چه زمانی و به دلیل خوردن چه غذایی دچار مشکل شده است . بنابراین مصرف روغنهای سالمتر به تنهایی نمیتواند عاملی برای سلامت فرد و یا جلوگیری از بروز بیماریهای مختلف باشد. برای درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی، از قرار دادن درب روی قابلمه خودداری کنید چون باعث بخار کردن رب و آب انداختن می شود.
چنانچه کناره های قابلمه یا دیگ رب گوجه سوخته یا خشک شده چسبیده است، از جدا کردن آنها و اضافه کردن به شیشه رب خودداری نمایید. مصرف بیش از اندازه روغن جامد یا مایع باعث بروز چاقی و بیماریهای حاصل از چاقی میشود. در پختن رب گوجه فرنگی در خانه، با توجه به نوع و اندازه گوجه، تقریبا از هر 4 یا 5 کیلو گوجه فرنگی می توان 1 کیلو رب گوجه فرنگی خانگی غلیظ تهیه کرد. پخت رب گوجه در زمان طولانی و در حرارت ملایم به ماندگاری بیشتر رب گوجه خانگی کمک می کند. چهارمین مورد که کمتر موردتوجه قرار میگیرد این است که بر اساس نظر متخصصان، افراد میبایست نوع روغن مصرفی خود را در طول بازههای زمانی تغییر دهند. امروزه روشهای متفاوتی برای تبدیل روغن مایع به جامد ابداع شده و روغنهای نیمه جامد تولید شده، مشکلات روغنهای هیدروژنه را ندارند. روغن نیمه جامد لادن بافت و طعم روغنهای جامد را دارد اما کاملا بدون ترانس است، سرشار از امگا۳ و امگا۶ است و چربی اشباع پایینی دارد. گرسنگی و تشنگی از عواملی هستند که انسان را به سرعت بسوی آب و غذا جلب میکنند.
اضافه کردن روغن اضافه کردن رب گوجه فرنگی خانگی را خوشرنگ می کند و مانع از یخ زدن آن در فریزر می شود. خط تولید رب گوجه فرنگی که ما در دمیرکو ارائه می دهیم با بهره بردن از تکنولوژی روز قیمت مناسب و دوام بالایی در گذر زمان دارد و ظرفیت های 60 تن ، 150 تن ، 250 تن ، 500 تن و 1000 تن را می تواند شامل شود. رب گوجه فرنگی محصولی است که همیشه با رشدی روز افزون در قیمت مواجه بوده و تولید آن دارای توجیح اقتصادی بالایی است. هدف اولیه ی بهداشت مواد غذایی پیشگیری از مسمومیتهای غذایی و دیگر بیماریهای منتقله به وسیله مواد غذایی است .مواد غذایی یک منبع بالقوه عفونت و در معرض آلودگی خرده زیستمند ها هستند این آلودگی در هر نقطه ای از سیر مواد غذایی از تولید کننده ممکن است روی دهند . آماده کردن گوجه ها بعد از خشک شدن گوجه ها، آنها را خرد کرده، روی آنها نمک بریزید و یک شبانه روز در برابر نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
2. گوجه ها را برش بزنید، عصاره بدست آمده را داخل قابلمه روحی ریخته و روی حرارت قرار دهید. برای این کار، گوجه ها را از یک توری یا صافی عبور داده، با دست فشار دهید تا عصاره آن بخوبی جدا شود. هدف ما از این تنوع جوابگویی کامل به انواع نیاز های مختلف از تولید رب بصورت کارگاهی در مقیاس کوچک تا کارخانه هایی با ظرفیت چند هزار تن در روز است. به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت شعار خود را در سال ۲۰۱۵ ترویج بهبود ایمنی مواد غذایی از «مزرعه تا بشقاب سفره» قرار داد. برای جلوگیری از تلخ شدن رب گوجه فرنگی، حتما پوست و دانه های گوجه را با دقت جدا کنید. استفاده از روغن و مصرف آن در رژیم غذایی به میزان مناسب برای سلامت افراد لازم و ضروری است. تغذیه نامناسب نیز یک فاکتور برای نشان دادن روش غلط زندگی در افراد به حساب میآید. یک روش برای تهیه رب گوجه گوجه خانگی مرغوب با ماندگاری بالا و جلوگیری از کپک زدن رب آن، کنسرو کردن رب گوجه خانگی است.
در این مطلب طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی ساده با ماندگاری بالا را با شما به اشتراک گذاشته ایم. بنابراین هرگز روغنها را بیش از حد گرم نکنید. هرگز و تحت هیچ شرایطی از روغنی که یک بار استفاده شده، مجددا استفاده نکنید. نکته مهم این است که روغنهایی که چربیهای اشباع کمتری دارند در کل سالمتراند و استفاده از آنها در رژیم غذایی بهتر است. هر چند به دلیل تحمل دمایی بالای این نوع روغنها استفاده از آنها برای تهیه غذاهای سرخ کردنی بهتر است، اما به طور کلی این نوع روغنها در دسته غذاهای مضر برای سلامتی قرار میگیرند. باور اول این است که به دلیل ساختار روغن مایع، این روغنها برای سلامت افراد بهتر از روغنهای جامد هستند. مسلما استفاده از روغنهای مایع تاریخمصرفگذشته برای سلامتی مضر است. افراد مختلف همواره با این سوال مواجه هستند که روغن جامد و مایع چه تفاوتهایی با هم دارند. 7- فیلتراسیون: در این قسمت پوست و دانه از محصول جدا می شود. صاف کردن گوجه ها حالا نوبت جدا کردن پوست گوجه است.
در بازار روغنهای خوراکی به دو شکل اصلی جامد و مایع سایت flaviosyrup عرضه میشوند. روغنهای جامد که از چربیهای گیاهی و غیراشباع تولید میشوند، در ابتدا به شکل جامد نیستند. هر مکانی که به آب و برق دسترسی داشته باشد میتواند یک کارگاه تولید رب گوجه فرنگی باشد. سومین نکته در خصوص استفاده از انواع روغنهای مایع این است که این نوع روغنها باید در ظرفهای شفاف و به دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری شوند. اول اینکه روغنهای مایع باید در دمای ۲۰ درجه نگهداری شوند. 3- شستشو : در این قسمت گوجه شسته شده آلودگی های فیزیکی آن از بین می رود. شستن گوجه ها در اولین مرحله از تهیه رب گوجه فرنگی خانگی، گوجه ها را شسته و اجازه دهید بخوبی خشک شوند. 1. در این روش بعد از شستن و خشک کردن گوجه ها، آنها را خرد کرده و روی آنها نمک یا طعم دهنده های مختلف می ریزید و دبه مدت 2 یا 3 روز در مقابل نور آفتاب قرار می دهید. 2. بعد از اینکه کوجه ها بخوبی نرم شد انها را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید، گوجه را بخوبی فشار دهید تا پوست آن بطور کامل جا کند.
چون دمای بیش از حد در روغن باعث اکسیدهشدن روغن و آزاد شدن رادیکالهای آزاد سرطانزا میشود. انتخاب گوجه های رسیده و سالم به خوشمزه تر شدن رب گوجه شما کمک می کند. برای داشتن رب گوجه گوجه فرنگی خوشرنگ و خوشمزه از ماندن طولانی مدت رب گوجه بر روی حرارت خودداری کنید. برای تهیه رب گوجه خوشمزه حتما توجه داشته باشید که آب گوجه ها بطور کامل کشیده شود. شاید تصمیم به درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی داشته باشید اما از نکاتی مثل مدت زمان پخت رب گوجه فرنگی، خوشرنگ شدن رب گوجه و طرز تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا بدون کپک، اطلاع چندانی نداشته باشید. تهیه رب گوجه فرنگی با چرخ گوشت یا مخلوط کن یکی از روش های درست کردن رب گوجه خانگی فوری است. پخت رب گوجه فرنگی خانگی بعد از تبخیر شدن آب اضافی گوجه، حباب هایی بزرگ روی رب گوجه تشکیل می شود و شروع به قل زدن می کند.
قبل از قرار دادن نمونه داخل رفراکتومتر یک قطره آب مقطر روی چشمی آن میریزند تا روی 0 تنظیم شود. 9. حالا رب گوجه فرنگی آماده شده را داخل شیشه تمیز و خشک بریزید و قبل از بستن در شیشه، مقداری روغن زیتون روی آن بریزید. 4. در آخر دوباره عصاره گوجه بدست آمده را روی حرارت قرار دهید تا بخوبی پخته شود و به غلظت برسد. بیشتر رب های ایرانی درای درجه بریکس از 3 تا 5 میباشد. حداقل میزان معقول ورودی برای یک کارخانه تولید رب 40 الی 60 تن گوجه در روز میباشد. اگر فرض کنیم که شما 40 تن ورودی گوجه داشته باشید بعد از عبور از تمام مراحل پخت و حاضر شدن و رب، در نهات شما میتوانید حدود 7344 کیلو گرم رب با بریکس 27 تولید کنید. همراه ما باشید تا طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی مرغوب را یاد بگیرید. مهمترين روش هاي حرارتي براي نگهداري مواد غذايي دو روش پاستوريزاسيون و استريليزاسيون مي باشد در روش پاستوريزاسيون تا حدودي ميكرو ارگانيسم ها از بين رفته و آنزيم ها غير فعال مي شوند .