روغن جامد بهتر است یا مایع و هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

این میوه سرشار از آهن است و با افزایش خونرسانی در بدن سبب درمان بیماری کم خونی می سایت flaviosyrup شود. یکی از موارد کلی استفاده از پرتودهی مواد غذایی، از بين بردن ميکرو ارگانيسم هایی است که سبب فساد و آلودگی آنها می شوند. یکی دیگر از مشکلاتی که روغنهای جامد دارند، هضم نشدن آنها در متابولیسم بدن است. یکی از مشکلاتی که در جامعه ما زیاد دیده میشود بیماریهای قلبی و عروقی است. این مزیت یکی از بهترین مزیتهای روغن مایع است که منجر به استفاده بیشتر آن طی سالهای اخیر شده است. چنین اتفاقی میتواند فرد مصرف کننده روغن را بیشتر با خطر بیماریهای قلبی و عروقی مواجه کند. بالا بودن کلسترول خون میتواند در نهایت مشکلات قلبی و عروقی را به دنبال داشته باشد. در صورتی که کلسترول خون بالا باشد، میتواند در رگها رسوب کرده و عوارض جدی را برای قلب در پی داشته باشد. وی اضافه کرد: بازرسان بهداشت محیط طی بازرسی از تعدادی مراکز فروش، این میزان مواد غذایی فاسد را کشف و ضبط کرده بودند. به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محسنی پور مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: در پی بررسیها و گشتهای کارشناسان بهداشت محیط این مرکز از اماکن حساس و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، دو هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد کشف و پس از انجام مراحل قانونی معدوم شد.

پرتو دهی مواد غذایی با دوزهای نسبتا پایين سبب کشته شدن یا عقيم شدن تمام مراحل مختلف تکاملی آفات معمولی غلات، حتی تخم های واقع در داخل دانه می گردد. به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، جهانبخش یوسفی رییس مرکز بهداشت سنندج اظهار داشت: این مقدار مواد غذایی فاسد در یکی از انبارهای نگهداری و پخش مواد غذایی کشف و پس از کسب نیابت قضایی و سیر مراحل قانونی، معدوم شد. یکی از مهم ترین و پرکاربردترین انواع پرتودهی مواد غذایی، استفاده از اشعه گاما در صنایع غذایی است. از دلایل مهم تولید روغن جامد ماندگاری بالای آن در شرایط مختلف است. به همین خاطر منابع غذایی سرشار از آهن از جمله گوشت قرمز، جگر، قلوه، دل، زرده تخم مرغ از جمله مواد غذایی خون ساز محسوب می شوند و مصرف این مواد غذایی سبب رفع کم خونی و تولید خون مورد نیاز بدن می شود. برنج گران شده، مردم سراغ نان و ماکارونی رفتهاند/ تخم مرغ و حبوبات را هم جایگزین گوشت کنند! شایان ذکر است گوشت قرمز مورد استفاده افراد به منظور خون سازی در بدن، باید تازه و بدون چربی باشد. وی اضافه کرد: این موادغذایی شامل مواد شوینده، کیک و کلوچه، گوشت فاسد، کنسرو، ترشیجات، آب معدنی، انواع نوشیدنیها، سس و کمپوت است.

مسوول سلامت بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: در بازدیدهای صورت گرفته چند روز اخیر ۶.۵ تن موادغذایی تاریخ مصرف گذشته و غیرمجاز از ۲ فروشگاه بزرگ در سطح شهر کرمانشاه کشف و جمعآوری شد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یزد؛ محمدرضا دهقانی با اشاره به بازرسیهای مستمر کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت از اماکن و مراکز تولید و توزیع مواد غذایی و آرایشی اظهار کرد: در این بازدیدها بالغ بر ۱۰ تن موادغذایی و لوازم آرایشی تقلبی و تاریخ مصرف گذشته کشف و منهدم شد. دکتر عبدالرسول خدمتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: بازرسان بهداشت محیط در ادامه تشدید بازرسی های مداوم در حوزه تحت پوشش شهرستان چابهار از سطح مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن حساس موفق به کشف ۳۲۱۵ لیتر آبلیمو فاسد و تاریخ مصرف گذشته شدند. سیاوش مهرور کارشناس مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: بازرسان مرکز بهداشت محیط حرفهای در قالب گشت مشترک با سایر ادارات این شهرستان ۳ تن مواد غذایی تاریخ گذشته را در این شهرستان کشف و ضبط کردند. دکتر سیده معصومه هاشمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از جمله این مواد غذایی معدوم شده انواع کنسروجات،نوشابه، سوسیس و کالباس، کیک و آبمیوه دانست و افزود: مردم در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ تولید و انقضا توجه کنند.

بهمن خدادادیان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، از جمعآوری و امحای ۵۰ تن مواد غذایی و فرآوردههای خام دامی فاسد در نیمه نخست امسال در شهرستان کرمانشاه خبر داد. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شما میتوانید هر روز در پادکست علمی پزشکی، آخرین خبرهای سلامت، آموزش عالی، آموزش و پرورش، فضا و دانش بنیانها را با ما بخوانید و بشنوید. در این مقاله مزایا و معایب روغنهای مایع و جامد را گفتیم و در نهایت بهترین نوع روغن را به شما معرفی کردیم. در این مقاله قصد داریم تا در مورد مزایا و معایب روغن جامد و مایع صحبت کنیم. قابليت نفوذ کم این اشعه سبب می شود تا استفاده از آن به کاربردهای سطحی محدود گردد. آهن ماده اصلی تشکیل دهنده هموگلوبین مورد نیاز خون است، هموگلوبین سبب انتقال و حفظ اکسیژن در بدن می شود. چربیهایی که دارای ترانس هستند، توانایی افزایش کلسترولهای بد در خون را دارند.

این چربیهای ترانس را بیشتر در روغنهای سرخکردنی و روغن نباتی میتوانید پیدا کنید. مصرف این گیاهان سبب افزایش انتقال اکسیژن در بدن و تولید بیشتر خون می شود. وی گفت: این اجناس غیرمجاز تاریخ مصرف گذشته و تقلبی بیشتر براساس گزارشات مردمی و تماس با سامانه ۱۹۰ کشف شده است. دکتر جهانبخش یوسفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: ۱۴ گشت مشترک ستادی از ۶۳ واحد و کارشناسان محیطی هم از ۴۷۷ صنفی، اماکن ورزشی و مطب پزشکی، در سه روز گذشته بازرسی لازم را انجام دادند. دکتر جهانبخش یوسفی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی این مدت هفت گشت مشترک ستادی از ۲ اداره و ۵۷ واحد صنفی بازدید کرده و ۱۳۶ واحد صنفی نیز توسط کارشناسان محیطی مورد بازدید و بازرسی قرار گرفته است . شما میتوانید چندبار از آن استفاده کرده و نگران خرابی یا سرطانزا بودن آن نشوید. به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،جهانبخش یوسفی رییس مرکز بهداشت سنندج اظهار داشت: طی این مدت هفت گشت مشترک ستادی از ۲ اداره و ۵۷ واحد صنفی بازدید کرده و ۱۳۶ واحد صنفی نیز توسط کارشناسان محیطی مورد بازدید و بازرسی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، جهانبخش یوسفی رییس مرکز بهداشت سنندج اظهار داشت: ۱۴ گشت مشترک ستادی از ۶۳ واحد و کارشناسان محیطی هم از ۴۷۷ صنفی، اماکن ورزشی و مطب پزشکی، در سه روز گذشته بازرسی لازم را انجام دادند. به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهمن خدادادیان مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه گفت : کشفیات طی هفته گذشته با همکاری شهرداری، اداره بهداشت، معاونت غذا و دارو و تعزیرات صورت گرفته است. گروه استانها- مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون ۲۲ هزار واحد صنفی به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی پلمب شده است. به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمد رضا زاده رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت: یک واحد تهیه و توزیع غیرمجاز شوری و ترشی در یکی از مناطق حاشیهای شهر شیراز شناسایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حسن فخرایی رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: نظارتهای کارشناسان بهداشت محیط پس از تغییر وضعیت نارنجی شهرستان به قرمز و محدودیت گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ و در راستای اجرایی نمودن پروتکلهای بهداشتی افزایش یافت. ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مسول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده از جمع آوری و معدوم سازی بیش از 2 تن مواد غذایی خبر داد. به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی بهبهان طی اطلاعیهای از کشف و معدوم سازی بیش از ۲ تن مواد غذایی تاریخ گذشته از سوی بازرسان بهداشت محیط این دانشکده خبر داد. ماجرای مرغهای تریاکی، تعلل وزارت جهاد کشاورزی در شناسنامهدار کردن مزارع و باغات، چگونگی بررسی وضعیت سلامت آبهای بستهبندی، نان و لبنیات سنتی و تبلیغ کالاهای آسیبرسانِ سلامت مباحثی است که مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در نشستی خبری در آستانه روز جهانی غذا مطرح کرد. هرگز از روغن مایع برای سرخ کردن استفاده نکنید. به همین دلیل در هنگام تهیه روغن برای مصرف روزانه خود به خوبی دقت کنید.

بعد از تبدیل شدن روغن مایع به روغن جامد، کاتالیزور را از روغن جدا میکنند و به این شکل روغن جامد تهیه میشود. برای تبدیل روغن مایع به جامد از هیدروژن استفاده میکنند. روغن جامد یکی از دلایل اصلی افزایش وزن در افرادی است که در رژیم غذایی خود از روغن جامد استفاده میکنند. یکی از مشکلات شایع در جامعه ما چاقی و اضافه وزن است. دلیل این موضوع هم روشن شدن مضرات روغن جامد برای همه قشرهای جامعه است. چنین اتفاقی منجر به سراطانزا شدن روغن میشود به همین دلیل در هنگام آشپزی مراقب باشید تا روغن نسوزد. اکسید شدن روغن باعث میشود تا روغن سرطانزا شود. این روش موجب می شود تا از ضد عفونی کننده ها که نه تنها سمی اند، بلکه در دراز مدت سبب بروز سرطان می شود استفاده نشود. در صورتی که از روغن مایع برای سرخ کردن استفاده کنید، موجب میشود تا روغن به سرعت اکسید شود.

جایی که روغن باید در دمای بدن یعنی ۳۷ درجه سانتیگراد حالت مایع داشته باشد تا هضم و جذب آن توسط بدن کار راحتی باشد. برای تهیه روغن جامد باید پیوندهای روغن مایع به حالت اشباع درآیند. کارت بهداشت برای کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی صادر می شود. حسین بشاره صیفی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، گفت : طرح ارتقاء سلامت شیر خام در واحدهای تولیدی و مراکز عرضه شیر خام در استان ایلام اجرا میگردد. مجید کاسیان زاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مواد غذایی فاسد شامل انواع تنقلات، نوشیدنی ها، چیپس، پفک و مواد غذایی دیگر بود. استفاده از یک روغن مناسب در رژیم غذایی تأثیر مستقیمی در سلامتی شما دارد. با استفاده از امگا۳ چربی و فشار خون شما کاهش یافته و از ضربان نامنظم قلب شما جلوگیری میشود. روغنهای مایع به سرعت با اکسیژن موجود در هوا واکنش نشان داده و خراب میشوند و تبدیل روغن مایع به جامد از این اتفاق جلوگیری میکند. این چربیها علاوه بر این موجب کاهش کلسترولهای خوب خون میشوند.

روغنهای جامد به همین دلیل است که در متابولیسم بدن خوب هضم و جذب نمیشوند. این نوع چربی باعث کاهش کلسترولهای بد و افزایش کلسترول خوب در بدن میشود. روغنهای مایع مانع از جذب کلسترول توسط خون میشوند. مصرف روغن جامد منجر به بالا رفتن کلسترول خون میشود. در هنگام پختوپز یا سرخ کردن مواد غذایی به این موضوع دقت داشته باشید که با بالا رفتن درجه حرارت روغن مایع زود میسوزد و خراب میشود. بعضی از مواد غذایی حتی در دوزهای بسيار پایين هم تغيير مزه می دهند مثل شير و فراورده های لبنی. اسید فولیک یا ویتامین B9 یکی دیگر از مواد ضروری برای ساخت گلبول های قرمز در بدن به شمار می رود و کمبود آن در بدن افراد سبب ابتلای آنها به کم خونی می شود. یکی از بزرگترین مزیتهای تولید روغن جامد برای تولید کنندگان آن است. مطابق با طب سنتی عسل بلافاصله بعد از ورود به کبد تبدیل به خون می شود و این نکته نشانگر قابلیت بالای عسل در تولید گلبول های قرمز خون و افزایش سطح هموگلوبین در بدن بر اساس دیدگاه طب سنتی است. دوزهای پایين پرتودهی از جوانه زنی غده های سيب زمينی و غده های پياز، سير، زنجبيل و شاه بلوط جلوگیزی به عمل میآورد.

ميزان این تغييرات عملا به نوع ماده غذایی پرتودهی شده، ميزان دوز و عوامل دیگری مثل درجه حرارت در حين عمل پرتو دهی بستگی دارد. در کل، پرتو دهی مواد غذایی ممکن است تغييرات شيميایی بسيار جزئی در مواد غذایی به وجود آورد ولی هيچکدام از تغييرات شناخته شده مضر یا خطرناک نمی باشند. استفاده از این اشعه موجب تسریع تغييرات اکسيداتيو می شود که منجر به تند شدن، تغيير رنگ و واکنشهای دیگر میگردد. تغييرات شيميایی که بر اثر پرتو دهی در ماده غذایی به وجود می آید ممکن است باعث اثرات قابل ملاحظه ای در طعم و مزه آن شود. بعضی از این محصولات خصوصا ميوه ها نمی توانند به غير از پرتو دهی به وسيله روش های شيميایی یا عوامل فيزیکی ضدعفونی گردند. معمولا تغيير طعم که پس از پرتو دهی به وجود می آید در خلال نگهداری و یا پخت کم شده یا از بين میرود.