شما با در دست داشتن مجوز ترخیص کالا که تاییدیه های قابلیت مصرف در کشور را دارد، اجازه دارید تا این محصولات را مطابق قانون رسمی کشور از گمرک ترخیص کرده و وارد انبارهای خود سایت flaviosyrup کنید. این محصول پس از تایید اولیه به محل گمرک وارد می شود. پس از تائید بار توسط واحد کنترل کیفیت، گوجهها در محل بارگیری، برای شستشوی اولیه به حوضچههای شستشو بهمنظور جداسازی خاک و مواد زائدی که هنگام چیدن گوجه در مزارع به همراه آن وارد ماشین شده است، انتقال داده میشوند. به همین جهت شما برای تولید مواد غذایی و طی مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی باید دارای مجوزهای بهداشتی باشید که به آن پروانه بهداشتی نیز گفته می شود. پروانه تاسیس مجوزی است که اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در صورت رعایت ضوابط این سازمان صادر می کند و دریافت آن از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای تولید کنندگان مواد غذایی از ضروریات خواهد بود. در این مرحله دستگاه گرمکن (مبدلهای حرارتی) که شامل یک سری لولههای موازی که داخل آنها آب گوجه در حال انتقال و اطراف آن بخار است، گرم میشوند. دستگاه سورتنیگ شامل دو نوار به هم چسبیده که شامل سورتینگ (نوار بازرسی) و نوار شستشو میباشد.
لذا آب گوجه طی سه مرحله پشت سر هم با سه دما و خلأ متفاوت تغلیظ میشود. بهصورت کلی دستگاه کانتینیوس شامل سه دیگ است که بهصورت پیوسته به هم وصل هستند. در انتهای تونل پاستور پس از خنکشدن و خشکشدن، با تأیید مدیر کنترل کیفیت کارخانه، به دستگاه جت پرینتر انتقال پیدا می کنند تا جت زنی انجام شود. رب فله در داخل بشکههای 220 کیلویی ریخته میشود و پس از خنکشدن در هوای محیط و خشک شدن سطح رب تا دو روز با اضافه کردن 1 درصد نمک به هر بشکه و بستن درب بشکه با پلاستیک تمیز وارد سردخانه 0 الی 4 درجه سانتیگراد میشود تا در مواقع نیاز وارد خط تولید شود. به خط تولید میشود. تولید مواد غذایی جدید یکی از مسائلی است که امروزه مورد توجه بسیاری از صاحبان صنایع غذایی بزرگ قرار گرفته و کارشناسانی را در این خصوص به کادر مجرب خود اضافه کرده اند. همانطور که اشاره شد در صنایع غذایی و تولید مواد غذایی در نظر گرفتن مسائل بهداشتی دارای اولویت هستند.
در اقتصاد حال حاضر دنیا، شرکت ها و تجارت هایی موفق هستند که بتوانند در کمترین زمان ممکن با مصرف کنندگان ارتباط برقرار کرده و آن ها را به خرید ترغیب نمایند. دستگاه بچ یا تغلیظ کننده صنعتی دارای یک مخزن دوجداره با همزنی در حال چرخش در داخل آن است تا آب گوجه به گردش درآمده و منجر به پخته شدن گوجه توسط حرارت غیرمستقیم گردد. هرگاه کارگاه یا موسسه شما قادر به تولید این محصولات از نظر فنی و تجهیزات باشد به شما پروانه ساخت اعطا می شود. پس از صدور پروانه تاسیس، اگر شما تمامی امکانات و خدمات لازم برای تهیه مواد غذایی را در اختیار داشته باشید این پروانه به شما اعطا خواهد شد و بر اساس آن می توانید برای تولید مواد غذایی اقدام کنید. مجوز ورود زمانی اعطا می شود که محصول یا مواد اولیه ای که قصد وارد کردنش را دارید، مورد بررسی قرار گرفته و از نظر مسایل بهداشتی و نظارتی مشکلی ندارد. در واقع این محصول جدید باید از نظر کارشناسان تغذیه و علوم غذایی مورد بررسی قرار گرفته و به تایید نهایی کارشناسان حوزه بهداشت غذایی برسد. با خردشدن گوجهها، بافت گوجه بهتر حرارت دیده و صاف میشود و عملکرد صافی در فرایند آبگیری از گوجه بالا میرود و مشکل مسدود شدن صافی در اثر تفاله، به حداقل میرسد.
با هر با تغلیظ در هر دیگ، کیفیت رب بالاتر میرود. نوع لاک و جوهر استفادهشده نیز در این امر دخیل میباشند و در هنگام ورود به تونل پاستور، مشکلی برای چاپ قوطی به وجود نمیآید. در این صورت موافقت اولیه برای ورود به کشور را دریافت کرده است. ابتدا گوجهها از مزارع گوناگون توسط ماشینهای بزرگ و کوچک بهصورت جعبه یا به شکل فله، به کارخانههای تولید رب گوجهفرنگی منتقل میشوند و پس از ورود گوجه به کارخانه، واحد کنترل کیفیت، آزمایشهای مربوط به سلامت گوجهفرنگی را طبق استاندارد 40 انجام میدهند. گوجهفرنگی باید طبق استاندارد 40 درجهبندی شود. برای سنجش کیفیت رب از شاخصی به نام درصد مواد جامد محلول در آب (Brix) استفاده میشو که طبق ویرایش ششم استاندارد 761، برای رب قوطیهای فلزی حداقل 25 درصد و برای رب فله طبق ویرایش یکم استاندارد 5766، حداقل 35 درصد در سردخانههای ثابت و متحرک میباشد. برای جلوگیری از آسیبدیدگی گوجهها در حین داشت، برداشت و حملونقل، بهتر است از ظروف کوچک و مناسب مانند سبد یا جعبههای پالستیکی استفاده شود تا از چروکیدگی، لکزدگی، آفتاب خوردگی و لهیدگی گوجهفرنگی جلوگیری شود.
غیرفعال یا کشته شوند تا بتوان در خط تولید استفاده کرد. این دستگاه برای حذف آب اضافی از تبخیرکنندههای تحت خلأ استفاده میکند تا تغلیظ در زمان کوتاهتر و در دمای پایینتری انجام شود. دمای آب در این لولهها در حالت هاتبریک (حرارت بالا) 100 درجه میباشد و در حالت کلدبریک (حرارت پایین) 75 الی 85 درجه سانتیگراد میباشد. استریلیزاسیون توسط دستگاهی به نام قوطیشور انجام می شود که در خط تولید رب میباشد. باید توجه داشت که دمای بالا بر روی رنگ رب تأثیر منفی دارد. کنترل دمای سردخانه در موقع انبارداری فله بسیار مهم میباشد. این دمای پایین باعث بهترشدن رنگ و خواص ظاهری و کیفی رب گوجه فرنگی میگردد. رب گوجهفرنگی بهعنوان مهمترین چاشنی و بهبوددهندهی عطر، رنگ و طعم در غذاهای ایرانی است. گوجهها باید کاملا رسیده، سالم، درشت، دارای پوست نازک، بافت نرم و رنگ قرمز پررنگ باشد. این قوطیها باید قبل از عملیات پرکردن، کاملا استریل شوند که توسط هوادهی و بخار به صورت خودکار انجام میشود. پس از جداسازی برای شستشوی نهایی به نوار شستشو که شامل یک سری غلتک میباشد انتقال داده میشود و با استفاده از فشار آب زیادی که توسط نازل ایجاد میشود، کاملا شستشو داده میشوند. صافی با سرعت زیاد در مرحله اول با استفاده از نیروی گریز از مرکز، گوجهی لهشده را روی توری با منافذی به قطر بزرگ عبور داده، همینطور این فرایند را در مرحله دوم با منافذی به قطر ریز انجام میدهد (در سه مرحله قطرها بهصورت درشت، متوسط و ریز میباشد).
همینطور گوجههای خراب، پوسیده و کپکزده باعث بالا رفتن هاوارد (روش اندازهگیری میزان کپک) و دانههای سیاه در رب گوجهفرنگی میشود. کارگران گوجههای سبز، گندیده، کپکزده، شاخه و برگ و همینطور گوجههای خشک و مواد زائد روی نوار نقاله را از گوجههای سالم جدا میکنند. گوجههای خردشده برای بهتر صافشدن، جداشدن بافت گوجهها و بازدهی بیشترِ تولید آبگوجه، نیاز است به میزان مشخصی حرارت ببینند. برای این سایت محفوظ می باشد و کپی برداری فقط با ذکر منبع مورد قبول است . بهعنوانمثال مارچوبه به سیستم اعصاب کمک میکند ، اما هندوانه با داشتن ۹۲% آب ، باعث آبرسانی به بدن میشود . اما دستگاه کانتینیوس از سیستم صفحه و لوله برای تغلیظ گوجه استفاده میکند. تفاله گوجه شامل بافت سفت، تخم گوجه و پوست در صافی باقیمانده و به مخزن تفاله گوجه هدایت میشود و برای خوراک دام استفاده میشود. سپس جهت بستهبندی به دستگاه شیرینگ هدایت میشود و عملیات بستهبندی صورت میگیرد. آب گوجه خارجشده از مرحلهی فیلتراسیون به مخزن ذخیرهسازی هدایت میشود. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید رضا غلامی مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت تعداد بازدید از مراکز تهیه و توزیع زولبیا و شیرینی سنتی از ابتدای ماه مبارک رمضان در راستای برنامه سلامت رمضان تا امروز ۳۱ خرداد را ۴۸ هزار و ۷۸۲ مورد بیان کرد و گفت: ۱۵ هزار و ۸۹۰ بازدید از مراکز تهیه آش و حلیم و ۳۰۳ هزار و ۷۰۳ مورد بازدید از سایر مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی حساس صورت گرفته است.
وی با بیان این که ۲۶۳ هزار و ۷۷۸ مورد سنجش کلر آزاد باقیمانده آب در راستای این برنامه صورت گرفته است، افزود: ۲۳ هزار و ۵۴۷ مورد نمونه برداری میکروبی آب، ۱۳ هزار و مورد نمونه برداری مواد غذایی از سطح عرضه و ۳۰۳ هزار و ۳۶۳ کیلوگرم مقدار مواد غذایی فاسد و غیر بهداشتی، کشف و معدوم شده است. بدینصورت که قوطیهای پرشده در این مرحله با استفاده از نوار نقاله وارد تونلی از بخار به نام تونل پاستور میشوند که بسته به نوع قوطی در مدتزمانی مشخص در آب جوش قرار داده میشوند. سپس بهیکباره سردکردن قوطیها با استفاده از اسپری آب سرد بعد از خارج شدن از تونل بخار انجام میشود. پس از جمعاوری و چیدمان به محل انبار جهت طی دورهی قرنطینه انتقال داده میشوند. پس از گذراندن تمام این مراحل می توانید نسبت به اخذ مجوز و تاییدیه برای تولید اقدام نموده و محصول غذایی جدید خود را به بازار عرضه نمائید. دریافت این مجوزها از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای افرادی که قصد دارند محصولات غذایی خود را صادر نمایند یا برای تهیه مواد اولیه ساخت مواد غذایی خود نیاز به واردات دارند، الزامی خواهد بود. مثلاً اگر بخواهید فرمول غذای تولیدی خود، نام محصول یا وزن آن را تغییر دهید، باید درخواست این اصلاحات و مدارک را ارسال نموده و هزینه های آن را پرداخت نمائید تا درخواست شما به صورت قانونی ثبت و اجرایی شود.
توجه داشته باشید که پیش از به پایان رسیدن اعتبار ثبت برند و مجوزهای تولیدی حتماً نسبت به تمدید آن ها اقدام کنید. بنابراین سعی کنید در هنگام ثبت برند خود تنها برای طبقاتی درخواست نمائید که واقعاً قصد فعالیت عمده در آن ها را دارید. شما با طی مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی و ثبت یک برند ایده آل می توانید فعالیت خود را در زمینه تولید مواد غذایی آغاز کنید. در ادامه مراحل تولید رب گوجه فرنگی سرخ آبی تقدیم شما خواهد شد. بنابراین قبل از انجام هرگونه اقدامی در خصوص اخذ مجوز حتماً از بهداشتی بودن و کیفیت مناسب محصولات غذایی خود اطمینان حاصل نمائید. در این مرحله بهمنظور اطمینان از عدم وجود هرگونه میکروبهای فعال درون قوطیهای رب، نیاز است قوطیها در تونلهای حاوی آب گرم قرارگیرند تا با واردکردن شوک حرارتی به قوطیها، احتمال وجود هرگونه میکروب را به حداقل میرساند. عدم جداسازی گوجههای خشک و سبز باعث بدرنگی و خشکی بافت رب میشود. گوجههای بازرسیشده وارد دستگاه خردکن میشوند. گوجههای جمعآوریشده باید پس از چیده شدن سریعا به کارخانه یا سردخانه منتقل شوند. فیلتراسیون بسته به نوع دستگاه، در دو یا سه مرحله انجام میشود.
طبق قوانین موجود در این زمینه، این امکان برای شما فراهم آمده تا در صورت نیاز بتوانید بخش های مختلف مجوزهای خود را تغییر دهید. زیرا در پایین آمدن دما به زیر صفر، بافت رب خراب و در صورت بالا رفتن دما، محیطی مناسب برای رشد کپک فراهم میشود. ابتدا دما بالا و خلأ کمتر و در ادامه دما کاهش و خلأ افزایش پیدا میکند. مواردی ازقبیل نوع محصول، درجه کیفیت، خدمات فروش و چگونگی دستیابی به محصول نهایی از طریق فروشگاه های زنجیرهای و تعاونیهای پخش موادغذایی ازجمله مواردی است که استفاده از یک نوع محصول را برای مشتری در بحث خریدوفروش کارخانه، پیش روی فروشندگان قرار میدهد. گوجهها پس از شستشوی اولیه، بهوسیلهی نوار نقاله از حوضچهی شستشو به دستگاه سورتینگ انتقال داده میشوند و روی نوار سورت پخش میشود. بهطورکلی فرایند تغلیظ توسط دو دستگاه بچ و کانتینیوس انجام میشود. آب گوجه از این مخازن برای فرآیند تغلیظ که تبدیلشدن آب گوجه به رب گوجه میباشد مورداستفاده قرار میگیرد. البته گفتنی است که هر کارشناسی مورد تایید سازمان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قرار نداشته و مسئول فنی موردنظر شما باید تاییدیه های لازم را از مراجع ذی ربط این سازمان ها دریافت نماید تا موفق به اخذ پروانه مسئول فنی شود.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت ضمن اشاره به ۳۶۸ هزار و ۳۷۵ مورد کل بازدید در برنامه سلامت رمضان، افزود: ۶۴ هزار و ۹۴۲ مورد سنجش عوامل محیطی و کهنگی روغن، نمک و اسیدیته و آلودگی سطوح با تجهیزات پرتابل انجام شده است. توجه داشته باشید که اگر بخواهید طبقات مختلفی را انتخاب کنید، اخذ مجوز به ازای هر طبقه اضافی هزینه هایی در بر خواهد داشت. برای تولید مواد غذایی تازه و نوآورانه نیاز به اخذ مجوز هایی دارید که به شما اجازه می دهند این محصول را تولید و به بازارهای مختلف عرضه کنید. مدیری که هیچوقت تمام نمی شود/ فدراسیون ساوه شمشکی هنوز باز است! پروانه مسئول فنی نیز از دیگر مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای شروع کار الزامی است. برای اطلاع از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی ادامه مطلب را مطالعه کنید. بنابراین بهتر است مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی را گذرانده و تاییدیه نهایی کارشناسان و مسئولان ذی صلاح را به دست آورید. برای دریافت مجوز تولید مواد غذایی باید مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی را گذرانده و مجوزهایی را از مراجع ذی صلاح کسب نمائید.
اخذ هر یک از این پروانه ها برای شروع کار و تولید مهم بوده و از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی محسوب می شوند. برای طی نمودن مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی می توانید این تغییرات را نیز اعمال نموده و هزینه های آن را پرداخت نمائید. دقت داشته باشید که کیفیت و بهداشت از مهم ترین ویژگی هایی است که مد نظر مسئولان این نهادها قرار داشته و درباره آن سخت گیری های زیادی انجام می دهند. یکی از مهمترین مواد غذایی مورداستفاده خانوادههای ایرانی، رب گوجهفرنگی میباشد که تولید آن در سالهای اخیر رشد بسیار زیادی داشته است. این دستگاه در سه نوع دستی، نیمهخودکار و خودکار میباشد و بسته به نیاز کارخانه، خریداری میگردد. دستگاه کراشر حاوی یک سری تیغههای ثابت و متحرک است که گوجهها را خرد میکند و به مرحلهی هاتبریک منتقل میکند. یعنی باید فرمول ساختی که مدنظر دارید را ارائه نموده و مورد تایید کارشناسان اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قرار بگیرد.
معمولاً شرکت هایی در این زمینه موفق عمل می کنند که می توانند تنوع مناسبی از محصولات خود را در اختیار مشتریان قرار دهند. سازمان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در این امر نیز ذی صلاح بوده و شما برای دریافت این مدارک باید پروسه های قانونی و حقوقی را در این سازمان طی نمائید. توجه داشته باشید که برای دریافت هریک از این مجوزهای رسمی و حقوقی حتماً به سازمان های مرتبط مراجعه کنید. آب گوجه در داخل دیگ بهوسیلهی یک سری لولههایی که بخار در آنها جریان دارد بهصورت غیرمستقیم حرارت میبینند و باعث تبخیر آب گوجه میشود. بدین صورت که قوطیهای نیم کیلویی در بستههای 24تایی و قوطیهای یک کیلویی در بستهای 12تایی شیرینگ میشوند. جنس قوطیهای رب معمولا فلزی میباشد که لایهی داخلی آنها لاکاندود شدهاند. دستگاه پرکن رب گوجه از نوع پیستونی میباشد که در انواع دو، سه و هشت پیستونی و به دو شکل خطی و روتاری موجود میباشد .قوطیها توسط نوار نقاله به ترتیب توسط نازلهای دستگاه بهصورت خودکار پر میشوند.
در این مرحله دربهای خریداریشده برای قوطیهای رب توسط دستگاه دربندی بر روی قوطی قرارگرفته و پلمپ میشود. بعد از قوطی شوری، قوطیها توسط نوار نقاله به دستگاه پرکن منتقل میشوند. بهاینترتیب پاستورکردن قوطی انجام و بعد از خشک شدن آماده بستهبندی میگردد. گوجه لهشده پس از هاتبریک وارد مرحله فیلتراسیون میشود. در این مرحله پوست، ذرات ریز، تفاله و ناخالصیها از گوجه جدا میشود. در اکثر موارد قوطیهای مورد استفاده دارای چاپ بدنه میباشند. شخصی که دارای این سمت بوده، باید به طور کامل بر روند ساخت محصولات نظارت داشته باشد. امروزه نیاز انسان به مواد غذایی سالم بخصوص مواد غذایی که به صورت بسته بندی شده در بازار عرضه می شود برای مصرف کننده بسیار حائز اهمیت است. توجه به کیفیت محصولات و تبلیغات مناسب می تواند رمز موفقیت شما در این حوزه به حساب آید. درج حوزه و طبقات فعالیت در هنگام ثبت و دریافت مجوز الزامی خواهد بود. بنابراین شما برای فعالیت در این حوزه باید طبقه یا طبقاتی را مشخص نموده و برای اخذ مجوز فعالیت در این طبقات اقدام نمائید.
این فرد حتماً باید مدرک کارشناسی در این رشته یا رشته های مرتبط داشته و توانایی داشته باشد تا محیط تولید را به خوبی اداره کند. شما بدون مجوز قادر به انجام هیچ فعالیتی در این خصوص نبوده و در صورتی که محصولات غذایی را تحت عنوان برندی تولید نمائید، متخلف خواهید بود. دریافت این مجوزها که در ادامه بررسی خواهیم کرد، مستلزم صرف زمان های اداری و پرداخت هزینه هایی است که به گردن متقاضی است. همچنین کنترل صافی ازنظر عملکرد صحیح، بررسی میگردد. علاوه بر اینکه وجود مسئول فنی در هر کارگاه تولید مواد غذایی ضروری بوده، در ابتدا لازم است بدانید که به چه کسی مسئول فنی می گوییم. مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت تعداد مراکز متخلف بهداشتی معرفی شده به مراجع قضایی را ۳ هزار و ۸۷۸ مورد اعلام و یادآور شد: یک هزار و ۶۲۹ مرکز متخلف بهداشتی تعطیل شده است و ۲ هزار و ۹۱۱ بازدید مشترک با تعزیرات، صنعت معدن و اتاق اصناف و نیروی انتظامی و دامپزشکی صورت گرفته است. این گونه تخلف ها از طرف نهادهای نظارتی و بهداشتی مواد غذایی دارای پیگردهای قانونی است. در حال حاضر با عنایت به بهبود سیستمهای تولید، پرینت کردن بلافاصله بعد از درببندی صورت میگیرد.
مخزن ذخیرهسازی حاوی یک همزن همواره در حال چرخش میباشد تا از تهنشین شدن آب گوجه جلوگیری نماید. به موجب این پروانه، رعایت بهداشت در محل تولید مواد غذایی توسط شما به طور کامل رعایت شده و طبق قانون شما می توانید در این محیط به تولید و عرضه محصولات غذایی فعالیت داشته باشید. توجه داشته باشید که پروانه ساخت تنها به افرادی اختصاص می یابد که توانایی تولید محصولات مورد نظر را داشته باشند. البته شما با داشتن این پروانه بهداشتی می توانید علاوه بر مواد غذایی، نوشیدنی و محصولات آرایشی بهداشتی نیز تولید نمائید. سپس عمل اگزاست با واردکردن بخار برای خارجشدن هوای بین محصول و ایجاد یک خلأ نسبی انجام میگیرد و به مرحلهی بعد انتقال داده میشوند. گوجهها بهصورت خودکار به کراشر منتقل میشوند. زیرا یک کوتاهی ساده می تواند زحمات و هزینه های چندین ساله شما را به باد دهد. مخزن آبگوجه هرچند روز یکبار کامال تخلیه و نظافت میشود. بر روی آنها چاپ میشود. مواد غذایی دارای گستره فراوانی بوده و تنوع بالایی دارند.