در هر پاییز مردم در منازلشان رب گوجه فرنگی موردنیاز خود را تهیه میکردند اما سپس با افزایش جمعیت و کمبود وقت و توان این وظیفه به کارخانجات صنعتی تولید مواد غذایی سپرده شد و روزانه هزاران قوطی رب گوجهفرنگی را وارد بازار میکنند. صادرات پیوسته رب گوجهفرنگی دلند باعث گردید در سال ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ عنوان صادرکننده نمونه استان گلستان را از آن خود نماید. توصیه میشود که حتماً محصول لبنی مخصوصاً شیر را بهصورت کم چرب مصرف کنید، زیرا پرچرب آن با اینکه خوشمزه تر است اما مصرف مداوم آن میتواند باعث اضافه وزن شود. عوامل مختلفی می تواند باعث کپک زدن رب گوجه خانگی شود که رایج ترین آن را می توان آبکی بودن رب گوجه خانگی و عدم غلظت کافی رب گوجه دانست. تهیه رب گوجه فرنگی عالی و خوشرنگ نیاز به رعایت برخی نکات دارد. خواص سبزیجات به حدی بالا است که خیلی از آنها بهعنوان یک میان وعده سبک مصرف میکنند و حتماً باید در برنامه غذایی قرار بدهید. شیر و تمامی محصولاتی که از شیر تولید میشوند مانند پنیر، کره و غیره جز دسته لبنیات قرار میگیرند. در سال ۱۳۸۹ کارخانه چینچین بینالملل نیز در کنار این مجموعه قرار گرفت و وارد فرایند تولید رب گوجهفرنگی شد.
۴-۱- تمدید پروانه ساخت: کلیه مراحل تمدید پروانه ساخت، همانند صدور پروانه ساخت است، که در بند ۴ به آن اشاره شده است و برای تمدید پروانه ساخت، در صورتیکه فرمول مندرج در آن تفاوتی با فرمول قید شده در پروانه ساخت قبلی نداشته باشد دانشگاهها، می توانند راسا اقدام نمایند و چنانچه فرمول محصول، تغییر نماید. ۱- اخذ کلیه مدارکی که در بند الف، اشاره شد.. ۱- سه نسخه پیش فاکتور(پروفروما) اصل، بانضمام دو برگ تصویر آن . سبزیجات شامل انواع کلم، هویج، خیار، انواع کدو، پیاز، سیر، برگ شلغم و چغندر و غیره است. اگر به دنبال این هستید که لبنیات سالم تر مصرف کنید، سعی کنید که حتماً انواع طبیعی آن را تهیه کرده یا شیر را گرفته و خودتان آن را تبدیل به پنیر و دیگر مواد کنید. امروز حضور گوجهفرنگی در خورشتها، آشها، آبگوشتها و حتی بساط نان و پنیر بسیار رواج دارد. بر سر سفره، شاهزاده عزالدوله خوراکهای گوجه دار را بااشتهای زیاد میخورد و دیگران با اطمینان از اینکه شاهزاده قصد آسیب زدن به خود را ندارد و لابد خوراک خوشطعمی است از آن استفاده میکنند و پس از آن بود که ایرانیان میل زیاد و تمام و کمالی به گوجهفرنگی پیدا میکنند و با آن خوراکهای رنگارنگ خوش عطر و خوشرنگ میپزند.
انرژی پخت جهت تهیه محصولات از نیروی بخار تأمین میشود؛ که این بخار توسط دیگهای بخار تولید میشود. جهت ورود کالاهای مشمول ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی که برطبق مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی، ورود آنها بلامانع می باشد. سندیکای صنایع کنسرو در پایان از رئیس ستاد تنظیم بازار کشور خواسته این دو محصول از شمول قیمت گذاری پیشینی خارج شود یا دست کم در کوتاه ترین زمان اجازه افزایش قیمت منطقی برای آنها صادر شود. ۱۱- تطبیق موسسه با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی مربوط به هر نوع محصول . امروزه رب گوجهفرنگی دلند دستاوردی خوب و بهینه است که ضمن رعایت اصول بهداشتی بتواند محصول طبیعی سالم را که لقب ارگانیک نیز به آن اطلاق میشود عرضه نماید. ۱- پروانه تاسیس: به مجوزی اطلاق می شود که پس از صدور پروانه بهره برداری صنعتی یا کارت شناسائی یا پروانه گواهی فعالیت صنعتی از وزارت صنایع یا جهاد و براساس اصول و ضوابط مربوطه، که قبلا هماهنگ شده است، توسط معاونت غذا ودارودانشگاه، صادر می شود. این سیاست که دولت کانادا بیش از پنج سال است در حال تدوین آن است، به وضوح محصولاتی را برچسب گذاری می کند که داخلشان مواد غذایی مرتبط با بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲ دارند.
بعضی از افراد سعی میکنند که کمبود این مواد را از طریق قرصهای مولتی ویتامین جبران کنند ولی این را بدانید مصرف خودسرانه این قرصها هم میتواند ضرر جبران ناپذیری برای شما داشته باشد و استفاده آن از نظر هزینه هم برای همه مقرون به صرفه نیست. رب گوجه فرنگی به عنوان یک چاشنی پرکاربرد برای تهیه غذاهای مختلف استفاده می شود و برای همه افراد مهم است که چه طعم و رنگی داشته باشد. متأسفانه امروزه به دلیل مشغله کاری و اینکه افراد دیگر کمتر فرصت تهیه غذا را دارند، رو به مواد غذایی سریع یا همان فست فود آوردند که نهتنها هیچ سودی برای بدن شما ندارد، بلکه تهدیدکننده سلامتتان هم نیز است. ۱۲- تائیدیه کارشناس و یا کارشناسان بازدید کننده درقسمت مربوطه، ضمنا کله نسخ باید ممهور به مهر اداره نظارت و مسئول مربوطه باشد. ۲-۱- برگ سوگند نامه مسئول فنی و موسسه و سرمایه گذار ( دارای تائیدیه امضاء توسط دفتر خانه اسناد رسمی ) ۲-۲- قرارداد استخدامی بین کارخانه و مسئول فنی و برگ پرسشنامه مسئول فنی تبصره- کلیه مدارک فوق، باید توسط مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی تائید شده و ممهور به مهر دانشگاه مربوط باشد.
۴- اصل برگ آنالیز، بانضمام یک برگ تصویر آن پس از بررسی مدارک و کنترل کلیه مشخصات، از گمرک ورودی اقدام به نموئه برداری گردیده و به همراه برگ آنالیز تایید شده، به آزمایشگاهای کنترل غذا و دارو، ارسال تا پس از مطابقت نمونه با آنالیز مربوطه، مجوز مصرف صادر شود. سپس روغن مایع را اضافه کنید (به ازای هر 1 کیلو رب گوجه، 1 قاشق غذاخوری) و بعد از غلیظ شدن رب، آنرا از روی حرارت بردارید. برای تهیه رب گوجه خانگی بدون کپک، حتما از قاشق و ظرف تمیز استفاده کنید. اما قبل از اضافه کردن روغن، رب گوجه فرنگی را بچشید و نمک آنرا اندازه کنید. بیشتر دانههای این گروه بهصورت تصفیهشده و جامد و سبوسدار میباشند که بخش جوانه آنها از قبل جداشده است. نکته خیلی مهم اینکه در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضا آنها دقت نمایید. دولت معتقد است که این هشدارها هنگام خرید به مردم کمک می کنند تا انتخاب های سالم تری داشته باشند. دولت فدرال کانادا اعلام کرده از سال ۲۰۲۶ باید روی بعضی از مواد غذایی بسته بندی شده، هشدارهای تغذیه ای درج شود.
اینکه پختن رب گوجه فرنگی خانگی چند ساعت طول می کشد به عوامل مختلفی از جمله میزان آبدار بودن گوجه، بستگی دارد. شرکت دشت مرغاب (سهامی عام) بانام تجاری شناختهشده یک و یک، از باسابقهترین و بزرگترین مجموعههای تولیدی صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی کشور محسوب میشود که از سال 1346 در منطقه دشت مرغاب واقع در 145 کیلومتری شهر شیراز در استان فارس در مساحتی حدود 25 هکتار شروع به کار نموده است. قطع برق ریشه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی را خشکاند! در ادامه سعی کردهایم که دستهبندیهای اصلی مواد غذایی را معرفی کنیم. سلامتی نعمتی است که خداوند به هرکسی عطا فرموده و همه ما ملزم به این هستیم که از این امانت خداوند محافظت کنیم. از کجا مواد غذایی سالم تهیه کنیم؟ بدن سالم برای داشتن یک عملکرد صحیح نیاز به مواد غذایی طبیعی و مغذی دارد. هیچچیزی مانند سلامتی و بدن سالم ارزشمند و حیاتی نیست. پروانه مسئول فنی: پروانه مسئول فنی، پس از بررسی و تطبیق مدارک تحصیلی با چارت تصویب شده و با توجه به رای مورخ ۶/۶/۷۹ و ۱۷/۷/۷۹ کمیته فنی، که به مدیر کل اداره نظارت برمواد غذایی و بهداشتی تفویض اختیارشده، صادر میشود و در موارد خاص، در کمیته فنی مطرح و درصورت تائید صادر می گردد .
تعاریف: مجوز بهداشت به پروانه تاسیس، مسئول فنی ،بهره برداری و ساخت، همچنین مجوز ورود، ترخیص و صادرات محصولات مشمول قانون مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی بهداشتی، اطلاق می شود. ۴- پروانه ساخت: پروانه ساخت به مجوزی اطلاق می شود که فرمول ساخت تایید شده از طرف اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در آن درج شده و زمانی صادر می شود که پروانه های تاسیس، مسئول فنی و بهره برداری صادر شده باشد. ۱- پروانه تاسیس: پروانه تاسیس موسسات مشمول قانون، براساس پروانه های بهره برداری صنعتی که از طرف وزارت صنایع و یا جهاد کشاورزی صادر شده و تصویر برابر اصل شده آن همراه با سایرمدارک که قبلا اعلام شد، به این معاونت ارسال می شود و با توجه به رای کمیته فنی، مورخ ۶/۶/۷۹ که به معاونت غذا ودارو دانشگاه تفویض اختیار گردیده، صادر می شود و در مواد خاص، در کمیته فنی مطرح و پس از تایید کمیته، صادر می گردد. بر اساس تحقیقات و گزارش وزارت کشاورزی آمریکا، توصیه میشود که هر فردی باید روزانه سبزیجات مصرف کند و حداقلترین مقدار برای مصرف سبزیجات نصف فنجان است.
خطوط تولید رب گوجهفرنگی دلند با استفاده از ماشینآلات تماماتوماتیک اروپایی که متکی به آخرین تکنولوژی روز جهان میباشد، در سالنهایی به مساحت ۱۵۰۰۰ مترمربع نصب و راهاندازی گردید. با توجه به تولید بالای گوجه در ایران، صنایع وابسته به آن در جهت تولید رب (کنسرو) فعالیت بالقوهای دارند. ۲- پروانه مسئول فنی: مسئول فنی به فردی اطلاق می شود که دارای شرایط لازم جهت کنترل و نظارت بر تولید، در کارگاهها و کارخانجات، با مدارک تحصیلی حداقل، کارشناسی باشد. ۱۳- در مواقع اصلاح یا تغییر خطوط پروانه های تاسیس و بهره برداری، ارائه مدارک مربوطه به بندهای یکم، دوم، سوم، پنجم و نیز اصل پروانه ها تاسیس و بهره برداری، جهت اصلاح ضروریست . ۲- ارائه تصویر پشت و روی برابر اصل شده پروانه بهره برداری معتبر از وزارت صنایع یا ادارات تابعه یا در موارد مربوطه، از وزارت جهاد . ۵- مجوز ورود کالا: مجوز است که بر طبق مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی و در صورت تکمیل مدارک مربوطه، توسط اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی و یا ادارات تابعه، برحسب مورد، پس از طی مراحل قانونی و بررسی های لازم، صادر می شود و در واقع موافقت اولیه برای ورود کالای مورد نظر، به کشورمی باشد.
ایشان به همراه خانواده خود مشغول به تهیه رب بهصورت سنتی و فروش آن بهصورت فله نمودند. تابستان ۱۳۰۲ قمری مرحوم عزالدوله، برادر تنی ناصرالدینشاه قاجار، بهرسم هرسال برای دیدن خاندان معیر به باغ فردوس میآید و چشمش به گوجهفرنگیهای باغچه میافتد و از اینکه اهل خانه آنها را نمیخورند و گوجههای نازنین را سمی و مهلک میدانند، متعجب میشود. در زمان یکی از توقفهایش در اروپا مقداری تخم سبزی ازجمله گوجهفرنگی که در آن زمان هنوز در فارسی نامی نداشت- فرستاد و سفارش به کشت و پروش آنها کرده بود و خانوادهاش در حیاط منزلشان در باغ فردوس چنین کرده بودند. گوجهفرنگی ورودی به این شرکت پس از تأیید توسط واحد کنترل کیفی با کاملترین روش مطابق با استانداردهای جهانی در چند مرحله شستشو و سورت شده، پس از گذراندن مراحل تولید توسط ماشینآلات تماماتوماتیک در سایزهای ۷۵ گرم، ۵۰۰ گرم، ۱۰۰۰ گرم و همچنین اسپتیک ۲۰ کیلویی و ۲۲۰ کیلویی بستهبندی میشود.
میوهها منبع غنی از ترکیبات مواد غذایی است که توصیه میشود حداقل در روز هر نفر معادل دو فنجان میوه مصرف کند. در کل هر محصولی که بیش از ۱۵ درصد میزان مجاز مصرف روزانه چربی، شکر و سدیم داشته باشد، باید این هشدارها را در قسمت جلوی بسته بندی داشته باشد. این هشدارهای تغذیه ای باید در قسمت جلوی بسته بندی محصولات دارای چربی، شکر و سدیم بالا درج شوند. بسته های شکر و نمک از این قانون مستثنی هستند. 7. بعد از اینکه آب اضافی گوجه گرفته شد، نمک رب خانگی را اندازه کنید. بهترین مارک رب گوجهفرنگی باید دارای خصوصیات مثبت فراوانی باشد. ۵- نحوه صدور مجوز چاپ برچسب: مجوز چاپ برچسب، برای محصولات مشمول قانون، که دارای پروانه ساخت معتبر بوده و از نظر فنی و بهداشتی نیز مورد تائید باشند، صادر می گردد. ۱- موسساتی که دارای پروانه های ساخت بهداشتی، بالاخص پروانه ساخت معتبر باشند، باستناد پروانه ساخت، گواهی بهداشت، صادر می شود. ۸- ارائه اصل پروانه مسئول فنی قبلی و استعفای قطعی ایشان، درخصوص موسساتی که مسئول فنی آنها، تغییر می کند الزامیست . ۸- وزن خالص . آشنایی با دسته اصلی مواد غذایی به شما کمک میکند تا بهتر بتوانید در انتخاب غذا و موادی که میخورید، تصمیمگیری نمایید.
پروتئینها جز اصلی ساختار تشکیل دهنده سلول سایت flaviosyrup بدنی است. شما برای ادامه فعالیت و زندگی خود نیاز به داشتن بدنی سالمی دارید. مجموعه صنعتی تبرک با تأسیس شرکت شهداب ناب خراسان در سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را درزمینهٔ تولید رب گوجهفرنگی با ظرفیت مصرف ۲۰۰ تن گوجهفرنگی در شبانهروز آغاز نموده است. همزمان با تأسیس کارخانه، دستگاههای تولید رب، آبمیوه و مرباجات از ایتالیا وارد و توسط متخصصان اروپایی نصب و راهاندازی شد. در بیشتر این فروشگاهها، مواد پروتئینی به صورت تازه وارد میشود و در همان جلوی مشتری نیز بسته بندی میشوند و اینکه نظارت بر آنها بیشتراست. بسنه بندی و نگهداری رب خانگی بعد از پخت رب گوجه فرنگی، چنانچه از خنک شدن رب مطمئن شدید آنرا داخل ظرف شیشه ای تمیز و خشک ریخته، در آنرا محکم ببندید و در یخچال قرار دهید. 6. آب گوجه بدست امده را مجددا داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. 5. حالا عصاره بدست آمده را از صافی رد کنید. 1. برای تهیه رب گوجه خانگی با کیفیت با استفاده از مخلوط کن، ابتدا گوجه ها را شسته و بخوبی خشک کنید. 4. برای تهیه رب گوجه خانگی با مخلوط کن بهتر است از دور تند مخلوط کن استفاده کنید.
بهداشت کانادا گفته که با اجرای این طرح، درج جزئیات مواد غذایی روی بسته بندی محصولات حذف نمی شود. برای تهیه این مواد غذایی بهتر است که سوپرمارکتهای محلی که اقدام به عرضه موادی که خودشان بهصورت ارگانیک تهیه میکنند بروید، همچنین میتوانید از فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای نیز این مواد را خریداری کنید. پروتئینها به آمینواسیدها تقسیم شده که پایه و اساس تشکیل بلوک های پروتئینی هستند. برای تهیه رب گوجه فرنگی به مقدار زیاد می توانید مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. ورزش کردن به صورت روزانه حتی نرمشهای کوتاه مدت و مصرف مواد غذایی سالم، تضمین سلامتی بدن شما را به همراه دارد. بهترین راه برای تضمین سلامتی داشتن بدنی قوی، ورزش کردن و خوردن مواد غذایی سالم است. کمکم ایرانیان آموختند که با له کردن و حرارت دادن گوجهفرنگی میتوانند از آن رب تهیه کنند و بهعنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کنند. گرچه در سراسر دنیا از رب گوجه به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود اما تهیه رب گوجه فرنگی به عنوان چاشنی نخستین بار در ایتالیا انجام شد. در ادامه طرز تهیه رب گوجه خانگی مرحله به مرحله را مشاهده می کنید.